Cercul pastoral – misionar la Caransebeș

Pentru a dinamiza activitatea pastoral-misionară în parohiile din Banatul Montan s-a organizat și astăzi o întâlnire cu preoții din municipiul Caransebeș și din împrejurimi.

Întâlnirea clericilor din Cercul pastoral-misionar Caransebeș a fost binecuvântată de săvârșirea Sfintei Liturghii în Biserica necropolă „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiul de pe Timiș și Sebeș de către un sobor de preoți în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian:

Doi dintre preoții slujitori au susținut o predică, respectiv o cateheză. După rugăciunea Amvonului a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului.

A urmat prezentarea celor mai vechi icoane aduse de către preoții aparținători cercului din parohiile păstorite.

Partea a doua a cuprins o conferință în care s-au punctat cele două teme declarate anul acesta în Patriarhia Română. Părintele Aurelian-Petru Jucu de la Parohia Zăgujeni a vorbit despre sfintele icoane având ca temă „Tradiția iconografică românească, fidelitate dogmatică universală și specific național”, iar părintele Liviu Bojin din Caransebeș a ilustrat latura misiunii sociale a Patriarhului Justinian pornind de la tema „Justinian Patriarhul: promotor al misiunii social-filantropice a Bisericii prin organizarea de așezăminte sociale la: Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta, Mănăstirea Techirghiol”.

După prentarea referatelor s-au analizat ideile principale lansate de către părinții referenți, au fost dezbătute probleme concrete de pastorație pe care le întâmpină preoții în misiunea lor, iar la final s-au conturat concluziile. (diac. Pavel Canea, Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles