Județul Arad se ridică în picioare pentru asistența socială!

110

Sucursala Teritorială Arad a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR), în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ), organizează vineri, 13 octombrie 2017, între orele 10.00 – 12.00, în Sala Consiliului Județean, dezbaterea cu tema Provocări și oportunități ale asistenței sociale în județul Arad.”

Evenimentul se adresează asistenților sociali, oficialităților județene, reprezentanților societății civile, prietenilor și susținătorilor profesiei de asistent social. Județul Arad se alătură celorlalte județe prin care a trecut Caravana CNASR, în cadrul campaniei naționale „România se ridică în picioare pentru asistența socială”: Gorj, Sibiu, Neamț, Bacău, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Oradea, Constanța și Timiș.

Participanții la acest eveniment se vor bucura și de prezența conducerii Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, în persoana președintelui acestei organizații, domnul Doru BUZDUCEA, a vicepreședinților Cristian ROȘU și Ioan DURNESCU, precum și a a secretarului executiv, dna Diana CRISTEA. Din partea autărităților locale vor participa la această manifestare, vicepreședintele CJ Arad, dna Claudia BOGHICEVICI, și președintele sucursalei Timiș a CNASR, Cosmin Goian.

„Ne bucurăm că iată Aradul, mica Vienă de pe Mureș, se aliniază Campaniei noastre, metaforic denumite „România se ridică în picioare pentru asistența socială”. Suntem încântați că unul dintre cele mai vechi orașe din țară, cu o istorie de peste un mileniu, un adevărat muzeu în aer liber, orașul în care a fost pregătită Marea Unire, și-a deschis larg brațele pentru a primi la caravana CNASR. Conceptul campaniei este același, aducerea laolaltă a tuturor: oficialități de rang înalt, universitari, ziariști, practicieni, societate civilă, decidenți și actori instituționali din domeniul asistenței sociale. Pas cu pas, întreaga Românie se ridică în picioare pentru asistență socială. Pentru organizarea evenimentului din județul dumneavoastră, le mulțumim în mod special doamnelor Ionela DEHELEAN și Alina COSTIN, de la filiala teritorială, care are înscriși un număr de 200 de asistenți sociali, dar și tuturor colegilor asistenți sociali implicați în organizare”, a declarat Doru BUZDUCEA, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

În contextul unor permanente provocări în acest domeniu, de curând a fost dat publicității un raport de evaluare, potrivit căruia, un procent de 33% din copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, suferă de privare materială severă în România, de peste trei ori mai mulți decât media celor 28 de state europene. Asta înseamnă că nu își permit nici măcar șase din următoarele nouă lucruri: căldura în casă, chiria, ipoteca, să mănânce carne regulat, să meargă în vacanță, să aibă televizor, mașină de spălat, telefon sau să facă față unor cheltuieli neașteptate.