[FOTO-VIDEO] Plantaţiile de cannabis au împânzit vestul ţării

428

Consumul şi traficul de droguri iau amploare în vestul ţării. Aproape zilnic sunt destructurate grupuri infracţionale care fac tranzacţii cu droguri. Cannabisul este la mare căutare. Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Timiș au descoperit 5 culturi întreţinute pe raza judeţului de un grup infracțional specializat în operațiuni ilegale cu droguri de risc. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 150 de kilograme de cannabis și 136 de plante ajunse la maturitate. 3 persoane au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Ieri, au fost descoperite, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, alte patru culturi de cannabis.

S-a reținut faptul că inculpatul ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN, cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni români — ILINCA IOAN BOGDAN și BÎRNAZ CONSTANTIN ADRIAN — au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreținând pe raza județului Timiș mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau și ambalau într-o locație situată pe raza localității Blajova. Ulterior, cantitățile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantități de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din Timișoara.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi din cadrul Grupări de Jandarmi Mobile Timișoara.

Tot ieri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și procurorii D.I.I.C.O.T au efectuat percheziții la membrii unei grupări infracționale, bănuiți că ar fi fabricat droguri de mare risc în laboratoare clandestine, organizate în garsoniere din municipiul Petroşani. Drogurile erau comercializate în localități din Valea Jiului.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate fragmente vegetale susceptibile a face parte din categoria substanţelor interzise, precum şi elemente ce pot constitui un laborator de condiţionare. 19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. din Hunedoara, pentru audieri.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cultivarea de droguri de risc, fără drept, trafic și deținere de droguri de risc.

(Sebastian Dragomir)