Problema lemnului de foc, rezolvată în Caraş-Severin

Cetăţenii din peste 180 de localităţi din Caraş-Severin sunt dependenţi de lemnul de foc pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece.

Dacă în prima parte a anului, solicitările privind materialul lemnos au fost foarte reduse, odată cu venirea sezonului rece, acestea au crescut vertiginos.

Dan Câmpan – director comercial la nivelul Direcţiei silvice Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că ocoalele silvice pun la dispoziţia populaţiei tot lemnul de foc şi de lucru cu diametrul sub 24 de cm prin vânzare la cioată, la drum auto şi din depozitele acestora:

Lemnul se vinde şi nu se acordă gratuit, a subliniat Dan Câmpan, aşa cum au înţeles unii dintre cetăţeni preţurile sunt în funcţie de specie, sortiment şi locul de vânzare şi sunt cuprinse între 100 şi 250 de lei pe metru cub, fără a include şi transportul materialului lemnos la domiciliul clientului.

Direcţia silvică pune pe piaţă doar o parte din resursa de lemn de foc existentă anual, partea majoritară fiind, conform legii, vândută ca masă lemnoasă pe picior agenţilor economici, iar cetăţenii pot să se adreseze şi acestora pentru cumpărarea de lemn de foc.

Amintim că, la Reşiţa, în urma centralizării cererilor de la primăria municipiului, problema lemnului de foc a fost soluţionată, toţi cei 150 de metri cubi de material lemnos pentru încălzirea locuinţelor, rezultaţi în urma solicitărilor depuse, au ajuns la beneficiari, a mai spus Dan Câmpan. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles