Un incident neobișnuit a avut loc la  Iaşi, acolo unde se desfășoară, în această perioadă, cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Miile de pelerini care stăteau la rând pentru a ajunge la racla care conține moaştele Sfintei Parascheva au trăit un episod tulburător. Conform stiriletvr.ro, un bărbat care a ajuns în proximitatea racla sfântă a început sa urle din senin.

Episodul care a făcut rapid înconjurul mass-media a avut loc marţi seara, în jurul orei 22.30. În momentul în care a atins moaştele Cuvioasei, bărbatul a avut un comportament inexplicabil.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, un astfel de comportament este explicabil, însă ei susţin că puterea Sfintei Parascheva şi credinţa îi ajută pe oameni să treacă peste momente de acest gen.

O masă caldă și un pahar de ceai fierbinte au făcut ca așteparea să fie mai ușoarp pentru cei care, pe timpul nopții, merg cu pași mărunți către Cuvioasa Parascheva. Sute de porții de sarmale au fost împărțite credincioșilor veniți în pelerinaj la Iași.

A devenit deja o tradiţie ca la jumătatea lui octombrie pelerinii să vină să se roage la Cuvioasa Parascheva și să îi mulțumească pentru tot ajutorul dat în timpul anului.