Românul din Ploiești care în luna februarie a acestui an și-a omorât cu mai multe lovituri de cuțit iubita, chiar sub privirile îngrozite ale fiului acesteia, pe motiv că aceasta și două dintre prietenele ei au refuzat să facă amor în grup cu el, și-a aflat condamnarea a relatat astăzi Libertatea.

Bărbatul care avea antecedente penale, fiind un fost proxenet, a primit o pedeapsă de 20 de ani și 8 luni de închisoare și va trebui să plătească despăgubiri în cuantum de 50.000 de euro pentru fiecare din ei doi copii ai femeii pe care a omorât-o. Bărbatul va trebui să suporte și contravaloarea cheltuielilor de înmormântare ale concubinei ucise, cheltuieli care se ridică la suma de 5000 de euro.

Alexandru Ștefan Rusu a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de omor după ce în luna februarie a acestui an și-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit (nu mai puțin de 34 susțin procurorii) concubina și l-a înjunghiat în umăr pe unul dintre copii acesteia care sărise să-și apere mama.

Totul s-a întâmplat într-un apartament din cartierul ”Mihai Bravu” din Ploiești, după o noapte de beție. Alexandru Rusu și iubita lui, Mariana, în vârstă de 36 ani au primit în vizită pe două dintre prietenele femeii.

 După câteva pahare, bărbatul le-a propus celor trei o partidă de sex în grup, însă acestea au refuzat. Atunci, el s-a înfuriat și a luat un cuțit cu care a început să lovească. Cele două prietene ale Marianei, două tinere de 16 și 19 ani, au reușit să se salveze fugind, iar una dintre ele a sunat la 112. Între timp, fiul cel mare al femeii, David, a încercat să-și apere mama și a fost și el lovit în umăr cu cuțitul. În cele din urm femeia a murit iar agresorul a fugit.

Alexandru Rusu s-a predat a doua zi, când a și recunoscut fapta în timpul audierilor. Cu toate acestea, între el și procurori nu a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

După un proces care a durat puțin peste jumătate de de an, bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale și la 2 ani pentru agresiune asupra fiului acesteia, pedeapsa finală fiind de 20 de ani și 8 luni de închisoare.

Decizia nu este definitivă, iar condamnatul o poate ataca la Curtea de Apel.