După ce a fost arestată și trimisă în judecată cu acuzația că bătea bătrânii dintr-un azil în care lucra ca și asistentă, o româncă face dezvăluiri cutremurătoare despre condițiile de muncă în care lucra, a relatat astăzi publicația ilgiorno.it.

Românca, cu inițialele RC a fost acuzată de maltratarea bătrânilor din azilul din Voghera, după ce rudele bătrânilor care se aflau acolo au observat vânătăile pe care aceștia le aveau. După ce au fost instalate camere video în incinta azilului, în luna martie a acestui an, polițiștii au acuzat-o pe româncă de abuz asupra bătrânilor, din înregistrări reieșind clar că aceasta îi lovea.

Ajunsă în fața judecătorilor italieni românca a declarat că era obligată să lucreze 5 zile pe săptămână, 24 din 24, ajungând la un număr de 130 de ore pe săptămână față de cele 30 pe care le avea trecute în contract. Practic femeia susține că intra la muncă luni dimineața și mai pleca sâmbătă dimineața, în tot acest timp fiind obligată să se considere în timpul programului.

„Eram obligată de angajator să lucrez până la 130 de ore pe săptămână”, a susținut  asistenta româncă în vârstă de 31 de ani, arestată la Voghera, în provincia Pavia, Lombardia, în luna martie a acestui an.

Românca și-a dat în judecată fostul angajator

Condițiile de muncă erau incredibil de grele și au generat mult stres a mai declarat femeia citată de publicația mai sus menționată. Chiar dacă este judecată pentru maltratarea bătrânilor românca a deschis la rândul ei o acțiune împotriva angajatorului acuzând firma la care lucra nu doar de numărul orelor suplimentare dar și de faptul că era constant obligată să facă și alte munci față de cele prevăzute în contractul de muncă.

Românca a susținut că toate aceste elemente au dus la o încărcare nervoasă extraordinară care a dus la reacțiile sale agresive față de pacienții pe care îi îngrijea.