Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă ‘PSD dăunează grav sănătăţii’

42

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă intitulată ‘PSD dăunează grav sănătăţii’, iniţiată de PNL, USR şi PMP, scrie Agerpres.

S-au înregistrat 97 de voturi pentru, 149 împotrivă şi 19 abţineri. Moţiunea a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

Semnatarii moţiunii i-au solicitat premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii, având în vedere ‘criza vaccinurilor’, ‘birocraţia care sufocă România şi ia din banii pacienţilor’, nefinalizarea construcţiei de spitale, ‘farsa salariilor ca afară’.

Ministrul Florian Bodog a declaraţ la dezbaterile de marţi, că sistemul de sănătate românesc ar fi fost departe dacă fiecare dintre cei care au deţinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un pas către interesul pacienţilor.

‘Nu sunt ministrul perfect şi cred că niciun ministru nu este prefecţ pentru că nu există politician perfect. Sunt medic însă şi, de aceea, ştiu care sunt rănile sistemului de sănătate şi care sunt aşteptările bolnavilor şi ale medicilor. Dacă fiecare ministru al Sănătăţii, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un singur pas către interesul pacienţilor, astăzi am fi fost departe, dar unii s-au mulţumit să îşi măsoare mandatul în like-uri pe Facebook, în timp ce proiecte importante în Sănătate au fost blocate. E uşor să depui moţiune pentru proiectele pe care nu le duci la îndeplinire‘, a afirmat Florian Bodog.