Zeci de producători agricoli autohtoni îşi oferă astăzi (n.r. 10 octombrie) în Piaţa Sezonieră din Reşiţa, cu ocazia Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti, roadele din recolta toamnei.

Sărbătorită pentru prima dată în acest an, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost institută prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului întocmit de iniţiatorii actului normativ, stabilirea acestei sărbători are drept menire stimularea producătorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pentru viitor”.

Cum găsesc cumpărătorii această iniţiativă am aflat de la unii dintre ei care au venit să facă piaţa:

Recolta a fost bogată anul acesta, fapt pentru care producători din Fârliug, Cornereva, Scăiuş, Bocşa şi alte localităţi ale judeţului au reuşit să-şi etaleze, care mai de care, produsele:

… şi dacă reşiţenii au întrebat şi au aflat unde se află Piaţa Sezonieră din oraş, amenajată de Primăria municipiului într-o locaţie nouă, pentru unii dintre producători amplasarea acesteia nu a fost deloc benefică:

Amintim că, pe producătorii din Caraş-Severin îi puteţi găsi până la lăsarea întunericului în Piaţa Sezonieră din cartierul Lunca Bârzavei, amenajată în apropiere de Piaţa Agroalimentară Nord din oraş. (Hardy Cvoica)