[AUDIO-FOTO] Muncitorul Reșița, aproape de promovarea în Superligă

65

La Slănic Moldova s-a încheiat duminică, 8 octombrie Campionatul Național de șah Divizia A, la care a luat parte și echipa Muncitorul Reșița, care a fost foarte aproape de a promova în Superliga națională. Inițial, Muncitorul Reșița a plecat cu gândul să evite retrogradarea în B. După cum ne-a transmis președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș, care este și jucător la formația Muncitorul Reșița, înainte de începerea Diviziei A la șah echipa masculină Muncitorul Reșița își propusese să obțină un loc V-VI.

La startul competiției întrucât pleca din start cu trei titulari lipsă (M.I. Matthias Tesing și Tiberiu Mănescu și Valeriu Grozav) obiectivul era evitarea retrogradarii. Obiectiv ce a fost atins încă după a patra rundă.

Jucătorii titulari Marele Maestru Internațional Vadim Shishkin, Maestrul FIDE Dinu-Simi, Candidatul la titlul de Maestrul Alexandru Tunaru, Maestrul Marian Zaim, Daniel Cristian Pădurean – Categoria I, Mihai Bolintiș -Categoria I și rezervă Ioan Păduraru – categoria I au pornit extrem de motivați, dornici să arate că pot suplini absențele de marcă din lot și au obtinut o primă victorie (de bun augur) cu Diana Galați (4-2 cu un adversar ce a fost mereu incomod pentru echipa din Reșița). Au urmat victoria, la limita ce-i drept, 3,5 – 2,5 p, dar foarte prețioasă, cu ACS Bistrița și egalul 3-3 cu CSU Alex Brasov, și obiectivul rămânerii în divizia A era tot mai aproape.

”După o altă victorie la limită cu ACS Fianchetto Constanța obiectivul era atins, ceea ce ne-a permis să abordam întâlnirea cu CS SIG MAR Sighetul Marmației mult mai relaxați și să obținem victoria: 3,5-2,5 ! Eram momentan pe locul II și începeam să visăm frumos (promovarea în Superligă). Au venit două dușuri reci, meciurile pierdute cu CS Otopeni (la un scor exagerat) și Victoria Techirghiol și am rămas cu șanse mari pentru un loc III, obținut în final, după victoriile clare (mai clare decât scorul) cu 4-2 cu ACS Realitatea Huși și CSU Arad, a spus președintele Asociației Județene de Șah, Mihai Bolintiș.

A fost un rezultat final de 13 p si locul III, cu trei puncte avans, mai bune decât cele obținute anul trecut cu echipa completă !!!

“Cred că spiritul de echipă, coeziunea sufletească, au fost factorul determinant în obtinerea acestei performanțe, dar și inspirata rocadă dintre mesele 5 și 6 Pădurean cu Bolintiș, ambii jucători realizând punctaje bune: Pădurean 5 din 9, Bolintiș 5,5 din 8. Mulțumim Consiliului Județean Caraș -Severin și sponsorilor care ne-au sprijinit financiar pentru participarea la această competiție și sperăm ca și pe viitor să putem reprezenta cu cinste județul nostru în competițiile șahiste naționale de top”, a concluzionat Mihai Bolintiș.

Cristina Corocan