[FOTO] Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului marcată la sinagoga din Reşiţa

Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului, un eveniment marcat în România, anual, la data de 9 octombrie dedicat comemorării victimelor deportării evreilor între anii 1940-1945 şi, în special, rolului României în acest dramatic episod al istoriei, este marcată astăzi şi la sinagoga din Reşiţa, obiectiv edificat în 1907, locaţie în care comunitatea mosaică a organizat Ziua porţilor deschise.

În intervalul orar 10.00-17.00, porţile lăcaşului de cult, precum şi ale muzeului din incinta acestuia, sunt deschise publicului vizitator, toţi cei interesaţi de istoria poporului evreu şi de cea a cultului mosaic de pe meleaguri bănăţene vor putea afla lucruri interesante, trecând pragul micii comunităţi evreieşti din Caraş-Severin, care, în prezent, mai numără doar câţiva membri.

Ivan Schnabel – preşedintele comunităţii mosaice:

 

În incinta templului din municipiul de pe Bârzava, cu prilejul acestui eveniment, Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan a vernisat o expoziţie de fotografii cu simboluri iudaice din cimitirul evreiesc din Praga/ Cehia, cu imagini realizate de omul de cultură cărăşan, Erwin Josef Ţigla. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles