O mașină a intrat în mulțime la Londra: 11 răniți

283

O mașină a intrat în pietoni în fața Muzeului de Istorie Naturală, relatează BBC.

Ora 21.00

Serviciul de ambulanţă din Londra a anunţat sâmbătă că 11 persoane au primit îngrijiri medicale, în special pentru răni la cap şi picioare, după ce un automobil a intrat pe trotuar şi a lovit mai mulţi pietoni în apropierea Muzeului de Istorie Naturală.

Incidentul a avut loc la ora locală 14.30 (16.30 ora României). Poliţia a comunicat iniţial că exclude ipoteza unui atac terorisţ dar ulterior a revenit şi a anunţat că nu exclude nicio posibilitate. În cele din urmă, Scotland Yard – poliţia judiciară din Londra – a difuzat în reţeaua Twitter un mesaj în care precizează că ancheta vizează doar un accident rutier.

‘Am trimis la faţa locului multe resurse, inclusiv echipa noastră de reacţie în zonele periculoase, echipaje de ambulanţă, paramedici în automobile de intervenţie rapidă şi agenţi de intervenţie’, a declarat directorul adjunct al operaţiunilor, Peter McKenna, citat de Reuters.

Şoferul implicat în incident a fost reţinut iniţial de persoane din apropiere, apoi preluat de forţele de ordine, afirmă Xinhua, fără a preciza sursa relatării. Aceeaşi agenţie de presă informează că poliţia a izolat zona muzeelor din apropiere

Ora 18.20

Poliţia din Londra, Marea Britanie, a declarat sâmbătă că incidentul petrecut în faţa Muzeului de Istorie Naturală, nu este considerat incident de natură teroristă.

Mai multe persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat în plin în pietonii aflaţi în faţa muzeului. Serviciile de urgenţă au reacţionat aproape imediaţ iar şoferul maşinii a fost reţinut de poliţia britanică. Nu au fost date publicităţii detalii privind numărul victimelor, iar autorităţile au deschis o anchetă.

……………………………………………………………………

Mai multe persoane sunt rănite. Deocamdată nu se cunosc detalii despre natura incidentului.

Poliția londoneză a făcut o arestare în acest caz, scrie Reuters.

Știre în curs de actualizare.