[VIDEO-FOTO] Maşina căzută în Dunăre a fost scoasă… goală

Sâmbătă, 7 octombrie, în jurul orei 11:45, un participant la trafic a apelat serviciul de urgențe 112 și a anunțat că un autoturism a părăsit carosabilul și a căzut în Dunăre, în localitatea Corononi din Caraș Severin. În mașină erau cinci persoane. Una dintre acestea a reușit să se salveze spunând că în vehicul mai sunt trei persoane adulte și un copil.

Actualizare 08 octombrie ora 16

Operaţiunile de căutare realizate astăzi cu ajutorul sonarelor şi sprijinul celor două echipaje de scafandri de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din Mehedinţi şi Arad au condus la localizarea autoturismului care a plonjat ieri în Dunăre, pe raza localităţii Coronini. Autoturismul a fost scos din apă cu ajutorul unei macarale şi s-a constat că în interiorul lui nu se afla nicio persoană.

Scafandrii s-au retras de la locul evenimentului, pe parcursul zilei efectuând mai multe scufundări extrem de solicitante din cauza apei foarte reci şi curenţilor puternici. În continuare, căutările vor fi efectuate de un echipaj cu o barcă de la Secţia de Pompieri Moldova-Nouă, un echipaj cu o ambarcaţiune de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi un echipaj cu o ambarcaţiune de la Poliţia Navală

Actualizare 08 octombrie ora 15

Scafandrii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi şi Arad îi caută în continuare pe cei patru dispăruţi în apele Dunării. Informaţii neconfirmate încă, susţin că scafandrii au ajuns la maşină şi că în interiorul acesteia nu se afla niciuna dintre victime.

Actualizare 08 octombrie ora 12

Echipaje de la ISU Caraş-Severin şi scafandrii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi şi Arad au reluat în această dimineaţă căutările celor patru persoane dispărute ieri în Dunăre. Doar şoferul maşinii care a căzut în fluviu a reuşit să iasă din apă. Pasagerii, o familie cu doi copii, sunt căutaţi acum, dar scafandrii spun că au o misiune grea. În zona accidentului fluviul are 9 metri adâncime, curenţii sunt foarte puternici, iar apa are doar 5 grade. Ei au încercat să găsească şi ieri victimele accidentului, dar au abandonat operaţiunea odată cu venirea serii.

Actualizare 08 octombrie ora 8:50

În jurul orei 9 căutările victimelor vor fi reluate pe Dunăre de către echipaje ale ISU Caraș-Severin, precum și ale scafandrilor din Mehedinți și Arad.

………………………………………………………………………..

Actualizare ora 19.00 – Scafandrii au oprit căutările celor patru persoane care s-ar afla în maşina care a căzut în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş- Severin, apa fiind foarte rece. Căutările vor fi reluate duminică, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș Severin, Elena Tarla.

Actualizare ora 17.16 – Au fost găsite fragmente din autoturism, dar scafandrii n-au ajuns la victime. Mașina are număr de CS. Bărbatul care a reuşit să ajungă la mal a fost transportat la spital de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin. Rudele celor din maşină, aflaţi la faţa locului, spun că este vorba de o întreagă familie, respectiv mama, tata, fiul cel mare, de peste 20 de ani, şi o fetiţă de aproape trei ani.

Actualizare ora 16.20 –  În momentul de faţă s-au realizat acţiuni de căutare-salvare cu ajutorul bărcilor şi s-a reuşit localizarea autoturismului. Urmează să intervină echipajul de scafandri. Se pare că în zona respectivă apa are o adâncime de aproximativ 9 metri şi în jur de 4-5 grade.

……………………………………………………………………………….

La fața locului au ajuns pompierii de la Moldova Nouă, un echipaj de scafandri de la Drobeta Turnu-Severin și un elicopter SMURD de la Craiova.

‘Un apel la 112, primit la ora 11,44, semnala că pe raza localităţii Coronini un autoturism a părăsit carosabilul şi a căzut în Dunăre. Mai multe forţe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă s-au mobilizat de urgenţă la locul evenimentului. Din datele primite de la una din persoanele care se aflau în maşină şi care a reuşit să ajungă la mal se pare că în autoturism se mai găsesc patru persoane, dintre care trei adulţi şi un copil’, a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin.

Procedura de recuperare a victimelor este în desfășurare.

Ada Boteza, Valentina Adam

Cele mai citite

Related Articles