Bănățenii se ridică în picioare pentru asistența socială!

147

“România se ridică în picioare pentru asistența socială” se intitulează această campanie, care are programate întâlniri și în județele din vestul țării.

Suntem onorați pentru că Radio Reșița este un aliat al nostru în Campania națională ”România se ridică în picioare pentru asistența socială”, o campanie pe care o derulăm cu Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, în toate județele țării pentru a reda demnitatea asistentului social, iar profesiei gloria și splendorile de altădată. Am apelat la această licență poetică pentru a transmite atât conținutul, cât și eleganța campaniei noastre, dar mai ales scopul suprem, acela de a reânvia spiritul de breaslă în rândul comunității noastre profesionale. La evenimentele noastre participă întreaga suflare județeană, asistenți sociali, oficialități locale și județene, societatea civilă, sindicate etc. Toți acei a căror inimă bate pentru profesia de asistent social”, a declarat pentru Radio Reșița președintele Colegiului Asistenților Sociali din România, Doru Buzducea.

Doru Buzducea este decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială la Universitatea din București. Este autorul a numeroase cărți, studii și cercetări de specialitate.

Prin această campanie se urmărește promovarea și valorificarea profesiei de asistent social la nivel național.

În Caraș-Severin, caravana “România se ridică în picioare pentru asistența socială” poposește în luna noiembrie, în data de 24. Evenimentul se va desfășura la Reșița, în sala Consiliului județean Caraș-Severin. Sunt invitați primarii din toate localitățile județului, toți cei care promovează, trăiesc, simt profesia de asistent social.

Joi, 12 octombrie evenimentul are loc la Timișoara, chiar la Facultatea de specialitate, departamentul de asistență socială sărbătorește 25 de ani de învățământ de asistență socială pe tărâm timișorean. În Arad este programat vineri, 13 octombrie la Consiliul județean.

Se vor dezbate cu acest prilej și problemele actuale în ceea ce privește asistentul social, inclusiv salarizarea la acest nivel. Întâlnirile vor fi interactive, cu luări de cuvânt, ale tuturor celor care doresc și a factorilor de decizie ce sprijină profesia de asistent social.

„Munca asistentului social este una dificilă, care merită valorizată mult mai mult. Avem nevoie de dezvoltarea rețelei asistenților sociali în mediul rural, de angajarea asistenților sociali la nivel de comune și sate, de respectarea statutului nostru profesional”, a mai spus președintele Colegiului Asistenților Sociali din România, Doru Buzducea.

Cristina Corocan