Iarna nu-i va prinde nepregătiţi pe drumari. N-au nicio scuză!

69

Iarna nu-i va prinde nepregătiţi pe drumari, a spus astăzi la Timişoara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta participă la ediția a 38-a a ședinței șefilor de Secții de Drumuri Naționale, eveniment organizat în acest an de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Ministrul Cuc susţine că din punct de vedere al contractelor pentru deszăpezire, sunt acoperite toate zonele din toată țara. El le-a atras atenția directorilor din fiecare DRDP că nu au nicio scuză dacă apar probleme cu zăpada.

„Din 58 de zone avem 57 acoperite cu contracte, vorbesc de contracte multianuale, pe patru ani. S-a încheiat și contractul cu sarea, mai avem două loturi pe București, care urmează și acelea să fie soluționate contestațiile, dar și în cazul în care nu se vor soluționa în timp util, avem utilaje necesare să facem față. Deci, în acest an nu vom fi luați pe nepregătite de iarnă. Din acest motiv, le-am spus directorilor regionali că încă de la începutul anului am făcut în așa fel încât fiecare DRDP să devină unitate operațională, astfel încât să-și poată lansa procedurile de achiziții și să nu mai aștepte după lungile avize de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Nu vor avea nicio scuză niciunul, dacă avem elemente și apar probleme în procesul de deszăpezire. De asemenea, le-am spus că vom avea ca și procedură, în momentul când se va anunța un cod portocaliu sau suntem informați că vor fi condiții meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un secretar de stat în acea regiune, care se va implica și va coordona personal, împreună cu directorul și cu toți factorii implicați, activitățile pentru a se finaliza așa cum ne dorim cu toții”.

La şedinţa de la Timişoara sunt prezenţi astăzi și mâine, peste 200 de drumari din toată ţara, dar și directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniță.

(Sebastian Dragomir)