Furtună puternică în nordul Germaniei: Doi morţi şi peste zece răniţi. Aeroporturile din Berlin au fost închise

O femeie a murit la Hamburg după ce vântul puternic din timpul furtunii din nordul țării a provocat prăbușirea unui copac peste mașina în care se afla, iar un Un șofer de camion a murit în landul german Mecklenburg-Vorpommern după ce autoturismul în care se afla a fost lovit de un copac dezrădăcinat de vânt în timpul furtunii puternice, a anunțat joi brigada de pompieri a orașului, avertizându-i pe locuitori să rămână în case, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Avertizare pentru Hamburg. Nu ieșiți afară, rămâneți în zonele protejate“, au postat pompierii pe Twitter.

Peste zece persoane au fost rănite în timpul furtunii, numită Xaver, care a dezrădăcinat copaci și a smuls acoperișuri de pe clădiri în trei landuri germane, au precizat pompierii.
Brigada de pompieri din Berlin a declarat stare de urgență din cauza furtunii. Operatorul feroviar Deutsche Bahn a anulat circulația trenurilor în landurile nordice Saxonia Inferioară, Schleswig-Holstein și Bremen, precum și trenurile de navetiști în portul Hamburg. De asemenea, compania a anulat circulația trenurilor pe distanțe lungi spre și dinspre capitala Berlin. Mai multe zboruri internaționale de pe aeroporturile din Bremen și Hanovra au fost anulate. Cele două grădini zoologice din Berlin și-au închis porțile, instituția care le gestionează anunțând într-un comunicat că “elefanții, zebrele și girafele… se retrag în siguranța propriilor țarcuri”.

De același autor

Related Articles