“Dulcele Bunicilor” are gust de Valea Cernei

Cele mai bune prăjituri făcute în gospodăriile etnicilor cehi din Banat vor fi expuse astăzi la Festivalul DULCELE BUNICILOR, manifestare care a ajuns la a III-a ediție și se va desfășura în stațiunea Băile Herculane!

Această manifestare cuprinde o expoziție de prăjituri tradiționale cehești, rețete moștenite din străbuni! De asemenea, cuprinde un program artistic al unor ansambluri din localitățile unde avem organizații locale ale Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din Banat, iar în acest an vom avea și o expoziție de pictură, în care domnul Iosif Mleziva din Bigăr ne va prezenta lucrările sale!, ne-a declarat inițiatorul acestei manifestări, Claudia Șembera – președintele Organizației locale Băile Herculane din cadrul Filialei Banat-Sud a UDSCR.

Sunt așteptați să expună aproape 120 de participanți din localitățile cu populație de etnie cehă din județele Mehedinți și Caraș-Severin, dulciurile fiind realizate acasă și consumate pe parcursul festivalului! Prin această acțiune ne propunem o menținere a tradiției, a bucătăriei cehești și, practic, ne promovăm o cultură existentă!, ne precizează Claudia Șembera.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles