Proiect european antisărăcie la Lugoj

                 Primăria Lugoj în parteneriat cu mai multe ONG-uri şi Asociaţia de dezvoltare comunitară în mediul rural urmează să demareze un nou proiect european. Obiectivul acestuia este de a crea o structură care să ajute la dezvoltarea unor zone defavorizate.

Intitulat “Dezvoltare locală plasată în responsabilitatea comunităţii din Municipiul Lugoj, printr-o abordare integrată şi multisectorială-strict-Strategie Responsabilitate Comunitate“, proiectul are ca scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate ale municipiului Lugoj.

Acest proiect este finanţat de Programul Operaţional Capital Uman şi presupune identificarea unor zone defavorizate din municipiul Lugoj şi implementarea pe acele zone de proiecte de dezvoltare. Zonele identificate într-o primă etapă sunt satul Măguri, colonia Herendeşti-Bocşei şi zona Caştela – Balta Lată.

Grupul de Acţiune Local este deschis oricărei persoane sau organizaţie din teritoriu, precum şi instituţiilor publice de la nivel local cu responsabilităţi în domeniile relevante pentru integrarea comunităţilor marginalizate. Valoarea totală a proiectului este de peste 220 de mii de lei, iar perioada de implementare este de două luni.

Ion Moldovan

Cele mai citite

Related Articles