Atac armat în Las Vegas: un român se află printre răniţi

UPDATE:

MAE a dat publicităţii următorul comunicat: “Încă de la momentul desfășurării atacului care a avut loc astăzi, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.

Potrivit informațiilor obținute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetățeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru.

Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip  și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare.

Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul american”.

Poliţia din oraşul american Las Vegas a oferit o actualizare a numărului victimelor în urma atacului comis duminică noaptea la un concert de muzică country din oraş. Şeriful Joe Lombardo a declarat că numărul celor decedaţi în urma atacului a ajuns la 58 de persoane, iar numărul răniţilor este de 515 persoane. El a precizat că bilanţul ar putea continua să se agraveze. Totodată, un agent special al FBI, Aaron Rouse, a declarat că nu a fost descoperită nicio legătură între atacatorul de la Las Vegas şi vreo grupare teroristă internaţională.

…………………………………………………………………………………

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte să fie împușcat mortal de poliție

………………………………………………………………………………….

Poliția din Las Vegas anunță peste 20 de morti și mai mult de 100 de răniți în urma atacului armat din zona cazinoului Mandalay Bay.

…………………………………………………………………………………..

Cel puţin 2 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 24 au fost spitalizate, într-un atac armat produs astăzi la Las Vegas. 14 dintre răniţi ar fi în stare critică, potrivit Reuters. Poliţia a vorbit de mai mulţi suspecţi şi afirmă că l-a împuşcat pe unul dintre aceştia.

Poliţia din Las Vegas intervine la această oră în urma unui atac cu arme automate într-unul din celebrele cazinouri din oraş.

Presa locală a difuzat înregistrări video cu rafale de arme automate şi oameni îngroziţi fugind.

Potrivit primelor informaţii, se pare că ar fi vorba de mai mulţi atacatori care au început să tragă în timpul unui concert de muzică country în zona celebrului cazino Mandalay Bay. RRA

Cele mai citite

Related Articles