Parlamentarii PSD din Caraș-Severin Luminița Jivan și Ioan Narcis Chisălită susțin tradițiile și cultura de pe Valea Almăjului

437

Parlamentarii PSD cărășeni Luminița Maria Jivan – deputat și Ioan Narcis Chisăliță – senator precum și subprefectul Sebastian Purec au participat la Festivalul cultural-artistic al “ Văii Almăjului” – ediția a-XXII-a, manifestare organizată de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Consiliul Local și Primăria Eftimie Murgu, Societatea Culturală „Tara Almăjului” din Timișoara.

Înainte de deschiderea festivalului, parlamentarii PSD cărășeni au luat parte la o întâlnire de lucru în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări ale comunității locale, dezbaterile axându-se pe problemele de rezolvat și propuneri de rezolvare – prin strânsa colaborare a tuturor factorilor decizionali ( starea drumurilor aflate în subordinea CJ, despre colectarea și transportul deșeurilor și a materialelor reciclabile – modalități de gestionare, despre răspunderea primarului și a funcționarilor din primărie, de asemenea propunerea de revenire a denumirii comunei “ Eftimie Murgu “ la numele anterior, “ Rudăria “ ).

După întâlnirea de lucru, parlamentarii cărășeni ai PSD, doamna deputat Luminița Maria Jivan și domnul senator Ioan Narcis Chisăliță, au rostit cuvinte de salut la sosirea și prezentarea ansamblurilor artistice participante la Festival. Au fost prezente colective artistice din : Eftimie Murgu, Bozovici, Bănia, Dalboșeț, Șopotu Vechi, Lăpușnicu Mare ( formații de dansuri populare, fanfară, soliști vocali ). În horă, alături de ansamblurile populare s-au prins primarii, părinții inimoșilor dansatori, consăteni .

Senatorul PSD Ionuț Chisăliță și deputatul PSD Luminița Jivan, subprefectul Sebastian Purec și primarul comunei Eftimie Murgu au vizitat o parte a Complexului Mulinologic de la “ Rudăria “. Primarul Mihai Vlădia, dascăl la bază ( istorie ) , a povestit în versuri în grai istoria Morii de apă “ Îndărătnica “ și a prezentat câteva din proiectele de viitor pe care și le-a propus pentru bunăstarea comunității locale și care să vină totodată în întâmpinarea așteptărilor turiștilor de pretutindeni.

Parlamentarii cărășeni ai PSD au promis sprijin în demersuri și susținere necondiționată , promovarea turismului Banatului Montan fiind o prioritate, turismul – o resursă de exploatat.

Complexul Mulinologic de la “ Rudăria “, este unic în Europa iar măcinatul grăunţelor este o datină pe care azi rudărenii o păstrează încă vie ca pe o adevărată comoară, transmite Biroul de presă PSD.