De astăzi, autorizaţiile de securitate la incendiu devin obligatorii

Începând cu 1 octombrie 2017, autorizaţiile de securitate la incendiu devin obligatorii, fără a se mai aplica termenul de graţie acordat pentru intrarea în legalitate a construcţiilor puse în funcţiune în lipsa respectivei autorizaţii.

Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie atrage după sine aplicarea de amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei, scrie Agerpres.

În cazul în care e constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor. Această sancţiune nu este condiţionată de existenţa autorizaţiei de securitate la incendiu.

IGSU precizează că în primele opt luni ale anului 2017 s-au depus eforturi susţinute pentru soluţionarea celor 22.969 de solicitări în vederea emiterii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Valentina Adam

Cele mai citite

Related Articles