Pensionarii din Băile Herculane se împrumută tot mai mult

Numeroşi pensionari din Băile Herculane apelează în această perioadă la împrumuturi financiare de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din oraşul de pe Valea Cernei, numărul membrilor organizaţiei crescând foarte mult în acest an!

“Valoarea împrumuturilor a crescut pentru că în această perioadă oamenii au nevoie să îşi cumpere lemne, foarte mulţi sunt bolnavi şi au şi alte probleme : e perioada nunţilor, îşi ajută copiii… A crescut şi numărul membrilor, ne apropiem de 900 de membri, a trebuit să mărim programul de lucru, avem un volum de activitate mult mai mare în comparaţie cu anii trecuţi! Comparativ cu prima parte a anului, împurumuturile au crescut în această perioadă cu 50 la sută, aproape s-au dublat! Să ştiţi că noi avem foarte puţini rău-platnici, dar ne putem ocupa şi de ei şi ne recuperăm banii!”, ne-a declarat Margareta Chiş – contabilul-şef al CARP Băile Herculane.

”La sfârşitul anului vor fi acordate împrumuturi nerambursabile membrilor organizaţiei care se confruntă cu mari probleme financiare. “Până acum am acordat ajutoare doar pentru probleme grave, cu boli incurabile, oameni care au avut probleme foarte mari şi sumele rămase în conturile de ajutoare se vor acorda de Crăciun!”, ne-a precizat Margareta Chiş.

Paul-Sever Smadu

Cele mai citite

Related Articles