Peste 120 de locuri de cazare la UEM Reşiţa: Studenţii pe locurile bugetate vor locui gratis

Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa pune la dispoziţia studenţilor peste 120 de locuri de cazare în anul universitar 2017-2018, a precizat pentru Radio Reşiţa prorectorul instituţiei de învăţământ, Christian Paul Chioncel.

Printr-un parteneriat încheiat între primăria Reşiţa şi universitate, cazările au fost redirecţionate anul acesta către un cămin al Colegiului Tehnic din cartierul Lunca Bârzavei, zona Poliţie.

Rezervate studenţilor sunt etajele 3 şi 4 ale acestui obiectiv, iar echipe mixte ale primăriei şi universităţii pun la punct încăperile destinate cazării studenţilor.

Christian Paul Chioncel a menţionat că din această toamnă, studenţii înscrişi la locurile fără taxă vor beneficia de cămin gratuit, cheltuielile fiind suportate integral de universitate, iar cei care ocupă locurile cu taxă vor plăti 100 de lei pe lună.

Până în prezent pentru cele 120 de locuri disponibile au fost depuse 71 de cereri, din care 65 pentru locurile bugetate.

În ceea ce priveşte campusul universitar, aflat într-o amplă fază de reamenajare în municipiul de pe Bârzava, prorectorul Universităţii “Eftimie Murgu”, a mai spus că începând cu anul universitar 2018-2019, studenţii instituţiei vor fi cazaţi în noile încăperi ale acestui obiectiv.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles