Zilele Recoltei din Reşiţa debutează astăzi într-o nouă locaţie!

Zilele Recoltei din Reşiţa într-o nouă locaţie!

Cererea foarte mare a producătorilor agricoli de a participa la Zilele Recoltei de la Reşiţa a determinat administraţia locală să schimbe locul în care acestea se vor desfăşura, astfel că a fost aleasă zona cuprinsă între Fabrica de Confecţii şi pasajul spre Câlnic.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa a mărturisit şi că fostul primar, Mircea Popa, i-a atras atenţia pe o reţea de socializare că legumele, fructele, halbele de bere şi mititeii nu se potrivesc în locul în care avem o catedrală şi un monument al eroilor.

Întrebat de ce nu se organizează aceste zile pe stadionul de atletism aşa cum s-a întâmplat în alţi ani, directorul Pieţe S.A., Dorin Bistrian, a spus că este total împotrivă deoarece se strică pista de alergare.Eu am fost sportiv, şi mă opun categoric– a declarat acesta.

Zilele Recoltei de anul acesta se anunță a fi un adevărat „regal” al toamnei. Pe lângă fructele și legumele de sezon sau produsele micilor fermieri din Banatul montan, organizatorii au pregătit și un program folcloric pe măsură care va transforma totul într-o mare petrecere câmpenească, a declarat pentru Radio Reşiţa Dorin Bistrian, directorul SC Pieţe SA:

La standurile amenajate din cartierul Lunca Bârzavei vor fi prezenți fermierii şi legumicultorii din comunele cu tradiţie în domeniu, precum: Fârliug, Belinț, Soceni, Gherteniș, Ezeriș, Eftimie Murgu, Mehadia dar şi din alte localităţi din Caraş-Severin, astfel că gospodinele vor avea prilejul să îşi facă aşa cum trebuie aprovizionarea pentru la iarnă.

“Astfel că, în zilele de 29 până în 2 octombrie circulaţia pe acel segment din Bulevardul Republicii va fi închisă, dar există rute ocolitoare, deci populaţia din Câlnic, care lucrează în Reşiţa, va putea ajunge la serviciu” – a mai precizat primarul Ioan Popa.

În zona menţionată vor fi amplasate mese, pavilioane şi o scenă pe care se vor desfăşura programe artistice în toate cele trei zile, iar pe lângă comercializarea produselor agricole, la manifestare vor fi prezenţi şi comercianţi de jucării, dulciuri, marochinărie, pielărie, olărit, artizanat şi agenţi economici de alimentaţie publică. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles