Elevii din Timiș reiau cursurile de luni

Cursurile în cele patru unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, afectate de furtună, vor fi reluate, începând de luni, elevii de la un liceu fiind mutaţi într-un alt spaţiu, pentru că acoperişul clădirii a fost complet distrus.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, că începând de luni cursurile vor fi reluate în cele patru unităţi de învăţământ închise joi şi vineri, fiind afectate de furtuna puternică.
Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, cele mai mari pagube sunt înregistrate la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, care a fost închis întreaga săptămână, unde învaţă aproximativ 300 de elevi. În urma furtunii puternice de duminică, acoperişul clădirii a fost complet distruş astfel că s-a luat decizia ca elevii să fie mutaţi în alte spaţii.

Practic, începând de luni, elevii de la Liceul de Arte Plastice vor învăţa la Colegiul Naţional Bănăţean. Pentru că unitatea de învăţământ nu are săli de clasă goale, elevii vor face cursurile după-masa.

Între timp, băncile şi scaunele de la Liceul de Arte Plastice vor fi mutate în clădirea fostului Grup Şcolar “Tudor Tănănescu”, de pe str. Lorena, unde elevii vor fi din nou mutaţi. Aici aceştia vor învăţa până la repararea acoperişului şi a sălilor de clasă afectate de furtună.
Acoperişul Liceului de Arte Plastice va fi reparat de Primăria Timişoara, iar reprezentanţii municipalităţii spun că va dura câteva luni.

sursa foto:stirileprotv.ro

De același autor

Related Articles