La Vatican a fost proiectat joi, 21 septembrie, în avanpremieră filmul ”Beyond the Sun” (Dincolo de Soare) produs de Andrea Iervolino şi Monika Becardi, în care apare pentru aproximativ şase minute chiar Papa Francisc. Este pentru prima dată când un Suveran Pontif acceptă să joace într-o producţie cinematografică, scrie RRA.

Papa Francisc apare într-o cameră a Palatului Apostolic de la Vatican, în faţa copiilor protagonişti, aşezaţ explicându-le acestora cum se poate cunoaşte Isus. ”Citind Biblia, studiind catehismul, vorbind cu El” spune în film Bergoglio. Pe platourile de filmare, Papa a fost ajutat de consilierul său, Monseniorul Eduardo Garcia.

Acţiunea filmului are loc în Patagonia, în centrul Argentinei. Un grup de băieţi participă la o lecţie de catehism de pregătire a Primei Sfinte Împărtăşanii. La final, unul dintre ei fuge în căutarea lui Isuş ”care este peste toţ în stele, în lumină, în întuneric”. Ceilalţi patru află de fuga sa şi pleacă să-l caute. Îl găsesc, continuă împreună şi după fel de fel de peripeţii, sunt descoperiţi de părinţii lor. ”Încă se poate face ceva” le spune preotul care îi călăuzeşte în catehism. Şi într-adevăr, cei cinci au ocazia să-l întâlnească pe Papa Francisc, care le spune, din experienţa sa, cum pot să-l cunoască pe Isus.

Filmul va fi prezentat oficial în luna octombrie, în cadrul Festivalului internaţional de film de la Roma, la secţiunea ”Alice nella citta” şi va intra în cinematografe in jurul Crăciunului.

Toţi banii care vor fi strânşi din acest film vor fi donaţi unor organizaţii de caritate pentru copii din Argentina, ţara natală a Suveranului Pontif.

foto RRA