[FOTO] Culturi de cannabis în Caraş-Severin

477

Poliţiştii antidrog din Caraş-Severin, coordonaţi de procurorii DIICOT au efectuat în această dimineaţă 4 percheziţii domiciliare în zona Bocşa, unde au fost descoperite culturi de cannabis.
Oamenii legii aveau informaţii că începând cu anul 2016 mai multe persoane au început cultivarea de canabis în mediul rural, în zona orașului Bocșa, iar ulterior au dezvoltat o adevărată piață de distribuție în toată zona. Membrii grupului infracţional scoteau pe piaţă cannabis de înaltă calitate. Se foloseau instrumente și produse specifice culturilor in-door și out-door de droguri, procurate prin intermediul internetului.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate astăzi, au fost identificate şi ridicate: două culturi in-door de droguri, o cultură out-door de droguri, aproximativ 400 de plante de canabis în diferite stadii de creştere și prelucrare, bunuri folosite la cultivare, creștere și prelucrare de droguri, bunuri și înscrisuri care dovedesc activitatea infracțională.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activităţi au participat și poliţişti din cadrul structurii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Timişoara, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin şi jandarmi.
La sediul DIICOT- Caraş-Severin urmează a fi aduşi 8 suspecţi, în vederea audierii.

În comunicatul emis de DIICOT se precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
(Sebastian Dragomir)