Accident mortal chiar de Ziua europenă fără accidente rutiere

473

Ieri a fost Ziua europenă fără accidente rutiere, dar acest lucru nu a fost valabil şi pentru Caraş-Severin.

O femeie de 41 de ani din Mehedinți și-a pierdut viața pe DN6, între Teregova și Armeniș. Şoferul unui autoturism, care se deplasa spre Orșova, într-o curbă, în condițiile unui carosabil ud, a intrat pe contrasens şi a lovit un TIR care circula regulamentar. După impact, autoturismul a fost proiectat în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un parapet metalic. În urma impactului violent, pasagera și-a pierdut viața, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

„Polițiștii au stabilit că un bărbat de 36 de ani, din Mehedinți, a condus un autoturism pe D.N.6, dinspre Caransebeș spre Orșova. La km 417+650 m, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, carosabilul fiind ud, bărbatul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și a pătruns pe contrasens unde a lovit cu partea laterală dreapta o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Sălaj. După impact, autoturismul a fost proiectat în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un parapet metalic. În urma accidentului a rezultat decesul pasagerei din autoturism și rănirea gravă a conducătorului autoturismului, cel din urmă rămânând internat la spitalul din Caransebeș”.

Referitor la accidentul de aseară de pe DN 6, poliţiştii au ajuns la concluzia că şoferul vinovat, în vârstă de 36 de ani, din Mehedinți, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. El este cercetat acum pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere fără permis.

Având în vedere că până la ora 20:00 este în vigoare o informare referitoare la precipitaţii şi la intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa de siguranţă în mers şi să folosească luminile de întâlnire. Cecilia Dăneţ:

(Sebastian Dragomir)

foto: arhivă