Ziua Cooperării Europene este sărbătorită de 5 ani printr-o serie de acțiuni în programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în comun de autoritățile din Banatul sârbesc și cel românesc din anul 2012. Alternativ se desfășoară în România și Serbia, dar și în alte țări europene. Vineri,22 septembrie, chiar în Serbia la Kikinda au loc o serie de activități.

”Cu această ocazie am pregătit un concert de chitară și voce alături de Călin Bârcean din România și Milan Lepedat din Serbia. Pe panoul cooperării transfrontaliere, amplasat lângă scena din fața Muzeului din Kikinda, vom pune mesaje de suflet transmise de cetățenii din zona de graniță româno-sârbă. Copiii sunt așteptați cu baloane colorate și surprize dulci. Pentru a merge mai departe, mergem împreună!- este sloganul care însuflețește în acest an spiritul cooperării în Uniunea Europeană și dincolo de granițele acesteia, având în vedere că activitățile de cooperare transfrontalieră implică și țările vecine”, a spus directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, Anca Lolescu.

Concertul din Serbia va începe la ora 15,00, ora locală.

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, prin cele 34 de proiecte aflate în implementare, din care 2 sunt proiecte strategice, contribuie la dezvoltarea socio-economică a zonei de graniță și, în același timp, conduc la creșterea eficienței comunicării culturale între cele două țări vecine. Toate aceste inițiative finanțate de Uniunea Europeană contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor de-a lungul frontierei și mai departe.

Cristina Corocan