Furtuna din vest: asociațiile de proprietari din Caransebeș controlate la autorizațiile de construcție a acoperișurilor

Furtuna de duminică după-amiază a făcut pagube serioase în municipiul Caransebeș.

Din fericire o singură persoană a fost rănită. O femeie care a fost lovită de o ușă, ea prezentându-se la Spitalul Municipal de Urgență, unde cadrele medicale au constatat o fractură de humerus.

”Au existat însă serioase pagube materiale cauzate de rafalele foarte puternice de vânt, dar și de lucrările superficiale de construire a acoperișurilor. Probleme au fost semnalate, în special, la acoperișurile de bloc, mai ales la cele din tablă, care au fost foarte ușor dizlocate de viteza vântului”, a declarat primarul Felix Borcean.

Până în prezent s-au înregistrat 14 cereri de ajutor din partea unor asociații de proprietari sau persoane fizice și 18 autoturisme avariate în urma furtunii.

”Încercăm să venim în sprijinul cetățenilor, căutăm soluțiile legale pentru ajutorarea acestora până o să vină ajutorul guvernamental. În paralel, însă, o să inițiem un control foarte riguros la asociațiile de proprietari, să vedem unde s-a lucrat fără autorizații de construcție și proiect tehnic, acolo unde e cazul urmând să le punem în vedere asociațiilor să intre în legalitate și să se realizeze lucrări temeinice pentru a nu ne mai întâlni cu situații precum cele de duminică după amiază, a mai transmis edilul municipiului Caransebeș, pe pagina de facebook a primăriei.

Valentina Adam

foto: primăria Caransebeș

Cele mai citite

Related Articles