Peste 100 de trenuri au avut întârzieri din cauza furtunii, iar 15 au fost anulate

Peste o sută de trenuri au avut întârzieri din cauza furtunii, iar 15 garnituri de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi au fost anulate. CFR informează că, până luni dimineaţă, 42 de zone feroviare din cele 43 afectate de furtunile violente au fost redeschise.

Începând de duminică de la ora 15.40 şi până luni la ora 00.30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a ţării au afectat grav reţeaua de cale ferată şi traficul feroviar pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov, fiind înregistrate 43 de incidente, ifnromează CFR INfrastructură.

Mijloacele de comunicaţie convenţionale au fost întrerupte din cauza avariilor la reţelele naţionale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secţii de circulaţie şi în unele staţii de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuţi pe liniile de cale ferată au blocat circulaţia.

Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariaţi au acţionat permanent în cursul nopţii pentru restabilirea circulaţie, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviara, în curs de redeschidere fiind şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava.

106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinaţie, 15 trenuri de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi fiind anulate.
La această oră personalul de specialitate acţionează cu drezine pentru restabilirea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic în zonele afectate.
MEDIAFAX

Cele mai citite

Related Articles