Handbalistele junioare de la Herculane, eşec în prima etapă

481

Handbalistele de la ACS Băile Herculane au început cu stângul Campionatul național – junioare III, fiind învinse în primul meci susținut la Hunedoara cu ASS TRAIAN LALESCU, scor 27-21(18-12).

Înainte de începerea meciului, jucătoarele de pe Valea Cernei au împărțit materiale promoționale cu stațiunea Băile Herculane și complexele hoteliere Diana și Afrodita spectatorilor prezenți în număr mare la Sala de sport a Liceului TRAIAN LALESCU din orașul Corvineștilor. Începutul partidei a fost unul echilibrat, mergându-se cap la cap până la scorul de 6-6, după care – pe fondul eliminării pentru două minute a coordonatorului oaspetelor – jucătoarele gazdă s-au desprins la 10-6, pentru ca la sfârșitul primei reprize scorul să fie 18-12 pentru hunedorence. De remarcat că nu mai puțin de 11 goluri ale gazdelor au fost înscrise din aruncări de la 7 metri!

La adăpostul celor șase goluri, gazdele au încercat să păstreze controlul jocului, însă jucătoarele de pe Valea Cernei au continuat să nu se regăsească în joc, iar diferența a crescut la zece goluri în minutul 39, scorul fiind 24-14! Oaspetele au avut o tresărire de orgoliu, s-au apropiat la trei goluri, dar lipsa de concentrare pe final a făcut ca la finalul meciului tabela de marcaj să arate 27-21 în favoarea gazdelor!

După terminarea partidei, reprezentanții celor două echipe ne-au declarat :

ȘTEFAN PECSAR – vicepreședinte ASS TRAIAN LALESCU : O victorie muncită, este primul nostru meci oficial într-un campionat, ne-am înscris cu mari emoții la juniori III, dar victoria a fost de partea noastră, mă bucur că fetele s-au dăruit și e OK! Meciul a fost greu, noi ne cunoșteam din turneul de la Herculane, știam că sunt o echipă valoroasă, dar fetele s-au dăruit, a fost un început cu dreptul, sper ca măcar victoriile de acasă să ne aducă puncte! Pentru această ediție a campionatului ne propunem să ne clasăm în prima jumătate a clasamentului, după care la anul cu siguranță vom avea țeluri mai mari!

DARIANA BOLDOR – căpitanul gazdelor : A fost un meci destul de dificil, Herculanele este o echipă foarte bună, mingea e rotundă și mă bucur că am câștigat! În prima repriză am jucat foarte bine, dar în cea de-a doua, oricum, ne-am descurcat și ne bucurăm că am câștigat! Am avut ceva emoții, dar după ce am văzut scorul și ne-am distanțat la mai mult de cinci goluri, a fost OK și nu am mai avut emoții!

TOMA DRĂGOIU – antrenor ACS BĂILE HERCULANE : Din păcate, primul meci am pornit cu stângul, dar sperăm ca în următoarea echipă să ne revenim, fetele să-și dea seama că trebuie să joace handbal și nu altceva și o să facem un meci bun în următoarea etapă! În primul rând, apărarea a fost foarte slabă astăzi, fetele nu respectat indicațiile tactice pe care eu le-am dat și jocul s-a rupt! În primele 15 minute fetele au jucat destul de bine, au făcut un meci echilibrat, apoi fetele, nerespectând indicațiile tactice, scorul a luat proporții! Sperăm că a fost doar un accident de parcurs, dar și lipsa de experiență își spune cuvântul!

BIANCA NEDA – portarul oaspeților, care și-a aniversat astăzi ziua de naștere și îi urăm LA MULȚI ANI! : Mulțumesc frumos! A fost greu în poartă, dar puteam face mai mult! Cred că am pierdut din cauza mea, în special, dar puteam să câștigăm! Ne-a lipsit ambiția! Sperăm să câștigăm cu Jumbolia etapa următoare și să avem rezultate mult mai bune!

Cele două echipe au evoluat în următoarea componenţă:

ASS TRAIAN LALESCU HUNEDOARA : Ana Maria Stăncioi – Maia Lasconi, Celia Hedeș, Doria Alexandra Slătineanu, Ana Maria Czirjek, Kimberley Cosmina Cicea, Georgiana Neidoni, Andreea Bartoș, Daria Ștefania Budaie, Dariana Boldor, Ștefania Pecsar, Raluca Maria Avădanei, Ana Maria Mohai, Paula Prisecaru, Ana Maria Fetcu, Maria Izabela Ruja. Antrenor : Cosmin Gabriel Boldor.

ACS BĂILE HERCULANE : Bianca Neda – Denisa Bălulescu, Denisa Drăgulescu, Maria Soroceanu, Georgiana Giosanu, Anastasia Caraiman, Monica Toloș, Alexia Rain, Iasmina Pătășanu, Geanina Papavă, Mariana Domilescu, Ana Molnar, Andrada Boangiu. Antrenor : Toma Drăgoiu.

Meciul a fost arbitrat de Diana Dosa și Oana Ianu – ambele din Reșița.

Paul-Sever SMADU