Cultivăm România Egalității de Șanse pentru Copii

La sediul din Reșița al Bibliotecii Județene “Paul Iorgovici” a fost lansat proiectul Cultivăm România Egalității de Șanse pentru Copii – la Bibliotecă.

Proiectul are ca scop conștientizarea 50 de copii și tineri (cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani) provenind din medii defavorizate asupra centenarului României Moderne. În acest sens, cele patru biblioteci incluse în proiect (Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov – inițiatoarea proiectului, Biblioteca Județeană “Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” Dolj și Biblioteca Județeană “I. S. Bădescu” Sălaj) urmează să desfășoare activități identice în cadrul a trei ateliere: Istoria altfel, Istoria citită și Istoria de ieri, astăzi.

Universitatea “Eftimie Murgu” din Reșița se numără printre colaboratorii Bibliotecii Județene “Paul Iorgovici”, participând joi, 14 septembrie 2017, în cadrul segmentului Istoria citită.

Tinerii au luat contact cu realitățile de acum un secol, având posibilitatea de a afla gândurile și emoțiile celor care au luptat pe front prin prezentarea conținutului scrisorilor din anii de război de către conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia, decanul Facultății de Științe Sociale. Este vorba despre scrisorile în versuri cuprinse în volumul realizat de dr. Marcu Mihail Deleanu, “Pune, Doamne, pace-n țară” (Editura David Press Print, 2014).

Redacţia Radio Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles