Noul şef al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin luptă cu toate resursele pentru a vaccina copiii din judeţ!

Campania de imunizare a copiilor împotriva rujeolei continuă în Caraş-Severin. Direcţia de Sănătate Publică a început să împărtă medicilor şi părinţiilor, pliante cu rol informativ despre această boală infecţioasă, care netratată poate produce complicaţii ce duc la deces.

Din păcate, în judeţul Caraş-Severin încă mai există persoane care nu conştientizează importanţa vaccinării, a precizat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă directorul DSP, Dănilă Miloş care le reaminteşte părinţiilor că vaccinarea este una dintre cele mai sigure intervenţii medicale.

În ultima perioadă de timp există discuţii PRO sau CONTRA procesului de imunizare. Încă există colectivităţi care nu conştientizează că nevaccinarea poate să ucidă. Există din păcate colectivităţi care refuză vaccinarea. Pentru aceste lucruri şi nu numai pentru acestea Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a demarat o acţiune cu toate forţele şi cu toate resursele instituţionale pentru recuperarea decalajului privind vaccinarea. Toate aceste acţiuni ale DSP ţin îndeaproape calendarul naţional de vaccinare. Avem obligaţia de a aplica strategia naţională de vaccinare şi trebuie să intervenim pe segmentul educaţiei sanitare, mergând până la baza societăţii prin consilierea persoanelor ca să înţeleagă cu adevărat acest proces important”, a precizat directorul DSP, Dănilă Miloş.

 

Daiana Roşca

 

1 COMENTARIU

  1. Ministerul Sanatatii nu are ca preocupare primara corectarea conditiilor catastrofale din spitalele romanesti, furtul din sistemul de sanatate publica sau lipsa medicilor ci vaccinarea. Iata cum noul sef al DSP Caras-Severin, insuflat de indemnurile ministrului Bodog, a inceput campania de vaccinare in stil bovin. Nu se iau in calcul zecile de mii de victime ale sistemului de sanatate din Romania ci cele 34 de cazuri de deces puse sub semnul intrebarii ca ar avea drept cauza rujeola. A incercat cineva sa vada de ce sunt unii medici de la nivel de varf sunt asa de vocali in campania de vaccinare? Daca nu, va rog sa verificati declaratiile de sponsorizare al unor medici precum Gindrovel Dumitra sau a lui Strainu Cercel (impreuna cu familia) si o sa vedeti cum donatiile si sponsorizarile consistente sunt facute de firmele Merck, GlaxoSmithKline sau alti producatori de vaccinuri. Pentru informare va rog sa consultati http://www.anm.ro/sponsorizari/afisare-2016/sponsori, la cautare introduceti doar numele si/sau prenumele beneficiarului si o sa va convingeti.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles