Coaliția pentru Familie, filiala Caraș-Severin  a organizat conferința despre Referendumul  pentru modificarea Art. 48 din Constituția României,  cu tema ”Referendumul – Între Adevăr și Dezinformare”, susținută de prof. univ. dr. Pavel Chirilă și avocat Ana-Maria Corina Săcrieru – purtător de cuvânt la nivel național.

 Lavinia Popp, inițiatorul evenimentului în județul Caraș Severin, împreună cu preotul Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei, sub binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de personalități culturale și  ale societății civile din Banatul de Munte, dar și cu Părintele Protopop Gheorghe Șuveți și tineri  au deschis manifestarea cu rugăciunea Tatăl nostru.

Ca jurnaliști ați putea ajuta enorm.Mai mult decât noi.

Primul care a luat cuvântul a fost avocatul  Ana-Maria Corina Săcrieru – purtător de cuvânt  al Coaliției pentru Familie, din România, după ce a făcut o analiză tehnică a Constituției, a specificat:

Nu există nici o singură apreciere pe care Coaliția pentru familie să o facă cu privire la persoanele cu altă orientare sexuală. Nu apreciem ca fiind în nici un fel.Există dreptul absolut la viață privată al oricărei persoane, drept pe care suntem obligați să-l respectăm și îl respectăm. Eu consider că în acest respect intră inclusiv abținerea de a face aprecieri.Este un principiu la care țin foarte mult. Demersul nostru nu este despre cei care au altă orientare sexuală, nu, este despre ce vor învăța copiii noștri la școală.În schimb, ceea ce se realizează prin aceste dezinformări la adresa demersului nostru, este o incitare la ură împotriva unui demers tehnic și juridic.

Profesorul doctor, Pavel Chirilă și-a manifestat îngrijorarea pentru viitorul copiilor din România, apelând și la sprijinul presei pentru a informa și mediatiza demersul Coaliției pentru Familie, în așa fel încât să meargă câți mai mulți oameni la vot:

 O mare decadență la care noi asistăm, adică răcirea credinței și a dragostei dintre oameni.Eu ca medic am prefațat o carte unde, am putut vedea diferența între patologia, din nefericire, născută în grupurile minoritare sexuale și patologia din grupurile heterosexuale.Este enormă și din punctul de vedere sanogenetic, dacă vreți, trebuie să ne apărăm copiii și familia noastră, ca să nu expunem unui focar de boli grele prin această decadență morală ce riscă să apară foarte repede.Ca niște oameni care am participat la adunarea celor peste  3 milioane de semnături, prin acțiuni și conferințe în toată țara, este vorba de apărarea viitorului copiilor, pentru că nu se țtie care dintre nepoții, strănepoții noștri sau ai vecinilor, pot fii atrași într-o astfel de practicăcu toate consecințele care vin de aici, biologice, duhovnicești, etc.Noi, ca popor ortodox ne apărăm fundamentele credinței noastre și ne luptăm să schimbăm acest articol 48, nu e o competiție între juriști .

Pot să spun că fiecare popor are președintele, dascălii, medicii pe care-i merită și legile pe care le merită.Așa și referendumul pe care-l merită.Referendumul este chiar în mâna  poporului.Depinde de un singur lucru-în duminica respectivă în loc să meargă în altă parte, să meargă la vot.Este extrem de important.Ca jurnaliști ați putea ajuta enorm.Mai mult decât noi. Sunt optimist, deocamdată.

La încheierea evenimentului am aflat și cu ce părere au rămas cei prezenți în sală:

Am rămas cu o părere foarte bună care, o să ajute la o schimbare pentru acest lucru. Voi merege la Referendum și îmi voi lua și famila cu mine, ne-a mărturisit tânăra Ana-Maria.

Irina Hrușcă, ne-a declarat: Am o părere extraordinară, se îngrijește cineva de viitorul copiilor în țara asta.Ei sunt dezorientați și trebuie cineva să intervină șă le arate calea cea bună. Calea sufletului,a trupului și a creației. Familia este alianța cea mai creativă și mai sensibilă, familia compusă dintre un bărbat și o femeie.Vă mulțumesc.

Profesorul Tudor Deaconu a declarat la finalul evenimentului:

Dacă noi, maturii, le vom explica ce importanță are acest referendum tinerilor, cu siguranță vor merge.Voi merge și eu, dar am obligația să îi conving pe elevii cu care lucrez , fie la școală, fie în particular de importanța familiei tradiționale.Cred că cu toții avem obligația să asigurăm o stare de spirit în sensul bun al inițiativei.Avem puterea să o facem și școala are un rol important, în acest demers, alături de Biserică și celelalte instituții.

Pentru izbânda acestui acestui referendum este nevoie de prezența la vot a peste 5,8 milioane de cetățeni.

 Anca Bica Bălălău