Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat astazi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie, scrie Agerpres.

La intrarea în sediul DNA, Sorin Grindeanu a precizat că a fost chemat în calitate de martor.

UPDATE ora 20.00

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după ce a fost audiat de procurorii DNA, că are calitatea de martor şi nu poate da detalii despre dosarul în care a fost chemat.

”Calitatea mea este cea martor. Amănunte din dosar nu pot să le comunic şi nici nu le comunic”, a precizat Sorin Grindeanu, la ieşirea din DNA.

Întrebat dacă a fost surprins de citarea la DNA, Grindeanu a răspuns: ”Nu cred că trebuie să surprindă pe niciun om de bună-credinţă în momentul în care este chemat ca martor să spună ceea ce ştie şi să spună adevărul. Am spus şi ceea ce ştiam eu”.

Cu privire la dosarul în care procurorii anticorupţie investighează posibile retrocedări ilegale de imobile din centrul oraşului Timişoara, fiind vehiculată şi o eventuală audiere a sa în acel caz, Grindeanu a afirmat că este foarte binevenită ancheta, părând ‘foarte ciudată această acaparare a centrului Timişoarei de către câteva clanuri’.

”Este foarte binevenită, pentru că în acest moment în Timişoara, şi nu doar în acest moment, de foarte mulţi ani, eu nu caut vinovaţi şi nici nu vreau să fiu înţeles în acest fel. Există totuşi un număr imens de imobile care au intrat în anii de după Revoluţie pe mâna câtorva familii, în general în zona centrală a oraşului în care trăiesc. (…) Pare foarte ciudată această acaparare a centrului Timişoarei de către câteva clanuri”, a spus Sorin Grindeanu.


Deocamdată nu este cunoscută cauza în care fostul premier este audiaţ dacă este vorba despre un dosar nou sau despre o anchetă mai veche.

Știre în curs de actualizare.