Pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece, Ocolul Silvic Băile Herculane pune la dispoziţia populaţiei o cantitate suficientă de combustibil, înştiinţând de această situaţie şi conducerile administraţiilor locale de pe raza de administrare a Ocolului.

„Am pus la dispoziţia primăriilor, pentru înştiinţarea cetăţenilor din localităţile învecinate şi oraşul Băile Herculane, o cantitate destul de mare de lemn de foc şi până în prezent solicitările întârzie să apară, dar credem că odată cu începerea sezonului rece solicitările vor creşte şi vom putea să valorificăm toată masa lemnoasă de lemn de foc pentru încălzirea locuinţei!”, ne-a declarat ing. Grigore Bardac – şeful Ocolului Silvic Băile Herculane.

În anii anteriori, foarte multe solicitări pentru lemnul de foc de pe Valea Cernei veneau de la locuitorii judeţelor din sudul României, cu o suprafaţă forestieră foarte redusă.

„În prezent legislaţia este modificată faţă de anul trecuţ astfel încât suntem obligaţi să valorificăm masa lemnoasă pe plan local, adică în localităţile care sunt în aria noastră de amplasare a Ocolului Silvic. În cazul Ocolului Silvic Băile Herculane ne referim la localităţile Topleţ şi Băile Herculane! Solicitări din afara judeţului sunt în continuare, dar deocamdată, până la noi reglementări, trebuie să punem la dispoziţia cetăţenilor de aici lemnul de foc pentru încălzirea locuinţelor. Dacă acest lemn de foc nu se va valorifica în totalitate, dacă nu îl vom vinde integral locuitorilor de aici, ulterior cred că vom putea să-l valorificăm şi oamenilor care au domiciliul în localităţile învecinate acestora!”, ne precizează ing. Grigore Bardac.

Paul-Sever Smadu