Direcţia de Sănătate Publică a început controalele tematice în unităţile de învăţământ din Caraş-Severin!

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a început controalele tematice în şcolile din mediul rural şi urban. În această perioadă inspectorii DSP verifică alimentarea cu apă a unităţilor de învăţămânţ grupurile sanitare şi condiţiile igienice din clase.

În primă fază şcolile în care au fost descoperite nereguli vor primi avertismente şi un termen limită de cel mult 30 de zile pentru a-şi rezolva toate problemele iar cele care dau dovadă de rea voinţă vor primi amenzi usturătoare, explică purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În această perioadă controalele inspecţiei sanitare de stat vor lua o mai mare amploare. Se verifică în principal asigurarea şcolilor cu apă curentă, potabilă, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare din toaletele şcolilor şi grădiniţelor dar şi asigurarea măsurilor pentru depozitarea şi manipularea produselor din cadrul programului naţional, laptele şi cornul. Acolo unde există lucrări de reabilitare pentru remedierea problemelor, inspectorii nu vor da amenzi însă în unităţile de învăţământ în care nu se iau măsuri sancţiuniile vor fi usturătoare”, dă asigurări purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Din totalul de 470 de unităţi de învăţămânţ câte are judeţul, 58 la număr nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, iar 47 de corpuri de clădire nu deţin autorizaţii ISU.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles