[FOTO] Pianistul rus Boris Berezovski , Filarmonica della Scala dirijată de Riccardo Chailly și pianistul Kirill Gerstein pe scena Festivalului George Enescu

59

Primul concert al zilei de 15 septembrie 2017 are loc la Sala Radio, în cadrul seriei “Muzica secolului al XXI-lea”. Modern Ensemble şi dirijorul Jonathan Stockhammer prezintă lucrări de Martin Grutter, Jorg Widmann şi Fred Popovici. Radio România Muzical transmite concertul în direct, de la ora 13,00.

Pianistul rus Boris Berezovski evoluează la Ateneul Român, în compania ansamblului Philharmonia din Londra, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Pianistul rus Boris Berezovski evoluează la Ateneul Român, în compania ansamblului Philharmonia din Londra, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. În program: Suita a II-a în Do major de George Enescu, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov şi Simfonia a II-a în Re major de Jean Sibelius. Concertul va fi transmis în direct, începând cu ora 16,30, de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

De la ora 19,30, în seria “Mari orchestre ale lumii”, Filarmonica della Scala dirijată de Riccardo Chailly susţine cel de-al doilea concert al său în cadrul Festivalului “George Enescu”, la Sala Palatului. Protagonistul serii va fi Julian Rachlin, care va interpreta partitura solistică a Concertului pentru violă şi orchestră de Bela Bartok. Lucrarea va fi încadrată în program de Rapsodia Română nr. 2 în Re major de Enescu şi de Poemele simfonice “Fântânile din Roma” şi Pinii din Roma” de Ottorino Respighi.

Concertul de la mizeul nopţii va fi susţinut, la Ateneul Român, de pianistul Kirill Gerstein. El va interpreta 4 Duete de Johann Sebastian Bach, Sonata nr. 1 în fa diez minor de George Enescu, Preludii din vol.I de Claude Debussy şi Sonata a II-a în fa diez minor de Johannes Brahms. Recitalul va fi transmis în direct, de la ora 22,30, de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

(A.B.B.)