Peste 150 de imigranți au ajuns azi noapte în România. 53 sunt copii

Nava plină cu imigranți  care a plutit în derivă pe Marea Neagră a fost remorcată de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă, și a fost ancorată în portul Midia în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, o navă a remorcat ambarcaţiunea cu migranţi, aceasta fiind tractată spre ţărm, acolo unde a vut  loc identificarea şi trierea acestora, precum și controlul medical.

Comisarul şef Laurenţiu Cicu, comandant Garda de Coastă Constanţa a declarat pentru PRO TV Marea fost extrem de agitată, vânt puternic, gradul 5, cu valuri de peste 2,5 metri. Persoanele care se aflau pe această ambarcaţiune s-au aflat în continuu în pericol de scufundare. S-au făcut eforturi deosebite pentru a le aduce la mal.”

Peste o treime din imigranți sunt copii

La bordul pescadorului se aflau 153 de migranţi, în mare parte irakieni. 53 din aceştia sunt copii, 51 femei şi restul bărbaţi.

Vă reamintim că o altă  navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

De același autor

Related Articles