Uniunea Europeană și Marea Britanie au convenit să amâne cu o săptămână următoarea rundă de negocieri cu privire la Brexit, în așteptarea discursului pe care premierul britanic Theresa May urmează să-l rostească pe această temă pe 21 septembrie, au anunțat marți diplomați de la Bruxelles, citați de Reuters. Ulterior, informația a fost confirmată oficial de un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra. Astfel, „negociatorii vor avea flexibilitatea pentru a progresa în runda din septembrie”, care va începe pe 25 în loc de 18 ale lunii, a declarat acesta.

Potrivit unui oficial european, amânarea negocierilor a avut loc „din cauza calendarului politic al Londrei”. O altă sursă europeană a afirmat că Marea Britanie a cerut amânarea discuțiilor pentru a-i permite premierului May să prezinte ultimele planuri ale Londrei înainte de continuarea dialogului cu Bruxellesul.

Următoarea rundă de discuții va începe acum pe 25 septembrie în loc de 18 septembrie. Potrivit unui oficial european, amânarea negocierilor a avut loc ‘din cauza calendarului politic al Londrei’.

O altă sursă europeană a afirmat că Marea Britanie a cerut amânarea discuțiile pentru a-i permite premierului May să prezinte ultimele planuri ale Londrei înainte de începerea altor negocieri privind Brexitul.