De fiecare dată, începerea școlii “îi ia pe unii prin surprindere”

Legea educaţiei trebuie să înceteze să mai fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu – a declarat preşedintele Klaus Iohanniş care a participat în această dimineaţă la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul Gheorghe Şincai din capitală, instituţie de învăţământ care împlineşte anul acesta 125 de ani de activitate.

Şeful statului vrea o viziune pe termen lung în acest domeniu şi a făcut apel către elevi să fie creativi.

Preşedintele Iohannis are ca prioritate proiectul “România dedicată”, în care elevul se află în centrul sistemului de învăţământ.

Preşedintele României s-a referit şi la deficienţele pe fondul cărora a început noul an şcolar.

Klaus Johannis: Din păcate, mulţi elevi din România încep anul şcolar fără manuale sau în clădiri care nu respectă standarde minime. De fiecare dată începerea noului an şcolar pe unii îi ia prin surprindere. Fiecare guvern ridică din umeri, arătând cu degetul spre guvernul dinainte. Aşa, însă, lucrurile nu se îmbunătăţesc. În România anului 2017 soluţia salvatoare a ajuns să fie reintroducerea şi reîntoarcerea la metode de mult apuse, ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucureşti a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăţi la nivel local.

Pe de altă parte, şeful statului i-a îndemnat pe elevi să fie toleranţi şi deschişi către nou, creativi şi autonomi în procesul de învăţare. RRA

Cele mai citite

Related Articles