Un sportiv legendar a „păcălit” moartea în urmă cu 16 ani la World Trade Center

27

16 ani de la atacurile care au doborât World Trade Center. Ian Thorpe, sportivul legendar care a „driblat” moartea

Astăzi se împlinesc 16 ani de la evenimentele tragice de pe 11 septembrie 2001, iar povestea norocoasă a lui Ian Thorpe, unul dintre cei mai de succes sportivi din istoria Jocurilor Olimpice, rămâne în memoria multora.

Atunci, înotătorul care a câștigat de 5 ori medalia de aur la Jocurile Olimpice se afla în New York și avea programată o vizită la World Trade Center. Doar norocul a făcut să nu se afle în clădire în momentul în are turnurile gemene au fost lovite de avioanele deturnate.

Thorpe și prietena sa, Michelle, își propuseseră să viziteze World Trade Center în acea dimineață, dar întâi au ieșit la alergare prin New York. După jogging, ar fi trebuit să plece către obiectivul pe care și-l fixaseră, dar australianul și-a uitat camera de luat vederi la hotel și întârzierea l-a făcut să nu fie la turnurile gemene în momentul atacurilor, pe care le-a văzut de pe drum, de pe străzile metropolei americane.

Era devreme și am fost la alergare. Mi-am luat o cafea și am mers către hotel să îmi iau camera și chiar în acel moment au lovit avioanele. A fost foarte, foarte aproape. Trebuia să merg la World Trade Center, ne propusesem să îl vizităm dimineața, iar seara să mergem la Empire State Building. Unele lucruri țin de soartă și realizez că sunt foarte norocos”, spunea Ian Thorpe cu ani în urmă, rememorând evenimentele de pe 11 septembrie 2001.

Ian Thorpe (acum în vârstă de 34 de ani) are cinci titluri olimpice (trei la Sidney și două la Atena), trei medalii de argint și una de bronz. La Campionatele Mondiale a câștigat 11 medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Pe 11 septembrie 2001, în SUA a avut loc unul dintre cele mai sângeroase și distructive atentate teroriste din istoria omenirii. Două avioane deturnate au intrat în turnurile gemene ale World Trade Center din New York, care s-au dărâmat complet, altul a intrat într-o latură a clădirii Pentagonului, iar un al patrulea a fost doborât și a căzut pe un câmp din Pennsylvania, după ce fusese reperat ca fiind, de asemenea, deturnat și îndreptat de teroriști către Washington, unde ținta finală se pare că ar fi fost chiar Casa Albă.

Atentatele au fost revendicate de Al-Qaeda, care pe atunci era condusă de Osama bin Laden.

În tragicele evenimente au murit aproape 3.000 de persoane (2.977 de persoane, plus 19 teroriști sinucigași) și au existat peste 6.000 de răniți, scrie digisport.ro

sursa foto:www.fanatik.ro