Elevii claselor primare, cât şi cei din clasele a 5-a cu predare în limba germană de la Colegiile Naţionale “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa şi „C.D. Loga” din Caransebeş nu au manuale de studiu în noul an şcolar început astăzi, a precizat pentru Radio Reşiţa profesor Sonia Maria Chwoika.

Potrivit acesteia, clasele primare vor învăţa după manuale vechi, iar învăţătorii vor adapta lecţiile după acestea conform noilor planuri de învăţământ folosind totodată şi fişele de lucru din anii trecuţi.

Elevii din clasele de gimnaziu şi liceu au în general manualele necesare, iar cei din clasele a 5-a vor învăţa, în primele luni din noul an şcolar. după compendiile editate de ministerul educaţiei, a mai spus profesorul Sonia Maria Chwoika.

Amintim că, în judeţul Caraş-Severin funcţionează două unităţi de învăţământ cu secţii cu predare în limba germană maternă de la clasele 0 şi până la a 12-a. Este vorba despre Colegiul Naţional „C.D.Loga” din Caransebeş şi Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, în care anul acesta sunt înscrişi 209 elevi. (Hardy Cvoica)