Tradiţional şi natural în Băile Herculane

ZILELE ORAŞULUI BĂILE HERCULANE sunt în plină desfăşurare în staţiunea Băile Herculane, iar atmosfera este tot mai încinsă în zona Parcului Central, locul de desfăşurare al manifestărilor. Fiind ultima zi de sărbătoare, numeroşi turişti şi localnici vin în număr mare, pentru a gusta din produsele culinare, să viziteze celelalte standuri şi să privească spectacolele de muzică populară şi uşoară.

Încă de la orele prînzului au început să vină localnicii şi turiştii în Parcul Central pentru a beneficia şi de momentele de linişte dinaintea tumultului care va cuprinde zona odată cu căderea serii şi începerea spectacolelor de muzică! Copiii au parte şi ei de distracţie la diferite jocuri, iar în Parcul Central îi aşteaptă maşinuţele specifice vârstei lor, pentru a le conduce pe aleile parcului, unde au fost amenajate traseele!

Aproape la fiecare stand se opresc numeroşi privitori, sunt mulţi şi cei care cumpără diverse articole, dar cea mai intensă activitate este acolo unde se servesc de la diferite preparate din carne până la deserturi, din care nu lipsesc ciocolata belgiană şi kurtos-kolacs! “Activitatea merge binişor, dar vânzările sunt mai mici decât în anii trecuţi! Avem aceleaşi produse ca în fiecare an, mici, ceafă, pastramă, produse de sezon. Noi recomandăm micii de Deva! Vin de 9 ani la Herculane şi nu este foarte diferenţa faţă de anii trecuţi, doar sunt mai mici vânzări!”, ne mărturiseşte proprietara unuia dintre standurile expozante. De la produsele tradiţionale, trecem la produsele naturale, mai aproape de noi, de la Cornereva : “Sunt producător de sucuri naturale, fructe şi de răchie! Fac sucuri din mere, pere, măr cu sfeclă roşie… Se caută şi sucurile, şi răchia…, dar acum mai mult răchia! Vin aici în fiecare an şi voi veni şi la Festivalul Răchiei, la sfârşitul lunii! Este un an bunicel, nu chiar cum ne aşteptam, dar sunt mulţumit de producţia pe care o am!”

Peste ZILELE ORAŞULUI BĂILE HERCULANE va cădea cortina spre miezul nopţii, după spectacolul de muyică uşoară, când totul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii!

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles