Sezon turistic cu potenţial pe Valea Cernei

Sezonul turistic în staţiunea de pe Valea Cernei se prelungeşte în această perioadă, când locurile de cazare sunt încă solicitate de turişti, care vin nu doar pentru relaxare, ci şi pentru tratament.

“Pentru noi, mulţumim lui Dumnezeu!, a fost un sezon mai bun decât precedentele, ceea ce demonstrează că oamenii au redescoperit Herculanele şi încep să-l redescopere şi datorită investiţiilor ca<re se fac în oraş şi care de la an la an sunt tot mai multe şi tot mai binevenite! A fost un sezon chiar plin şi este în continuare, deci sezonul nu s-a terminat şi pe noi ne bucură acest lucru, de fapt pe toţi din Herculane cred că-i bucură! S-a văzut la începutul sezonului că de fapt nu a fost un grad de ocupare sută la sută, sezonul de fapt se scurtează, dar pentru noi nu a fost aşa ceva, datorită faptului că avem şi o bază de tratament şi oamenii vin nu doar odihnă, ci vin şi pentru tratamentul necesar!”, ne-a declarat Ionuţ Guran – proprietarul unei pensiuni.

Până la sfârşitul anului au rămas mai puţin de patru luni, dar solicitări există şi pentru perioada următoare! “Va veni şi o toamnă destul de lungă, sunt evenimente care se mai petrec pe Valea Cernei, de la căţăratul montan la Maratonul Hercules, unde deja avem rezervare sută la sută, iar 1 Decembrie, Crăciunul şi Revelionul… deja ne solicită pachetele pentru sărbătorile de iarnă!”, ne-a precizat Ionuţ Guran.

Fără îndoială, baza dezvoltării turistice o reprezintă investiţiile! “La pensiunea noastră investiţiile s-au cam terminat, pentru că am creat cam tot ce este necesar turistului şi trebuie să menţinem ceea ce am făcut şi să ne asigurăm de un confort sporit pentru turiştii care ne calcă pragul! La noi turiştii găsesc tot ceea ce este necesar, începând cu condiţii de cazare de patru stele, restaurant, o curte foarte spaţioasă ca loc de recreeere şi spaţii de joacă pentru copii, baza de tratament, piscine, bazin termal, sala de sport, deci cam au tot ceea ce este necesar pentru petrecerea timpului liber! Pe viitor, poate ne vom îndrepta spre alte investiţii în staţiunea noastră, pentru că ne dorim ca această staţiune să crească şi noi, prin ceea ce muncim, investim în continuare aici!”, ne mărturiseşte Ionuţ Guran.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles