Pe Platoul Coronini din apropierea stațiunii Băile Herculane a avut loc slujba de sfințire a Crucii ridicată în acest loc. Slujba a fost săvârșită de Prea Sfințitul Lucian – Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și în prezența unui număr destul de redus de credincioșii care ales să urce în această dimineață pe Platoul Coronini.

Crucea este ctitorie a părintelui Serafin de la Muntele Athos, a fost realizată pe Munthele Athos și adusă până în stațiunea de pe Valea Cernei. Sfânta Cruce este așezată în partea superioară a Platoului Coronini, de unde se deschide o perspectivă deosebită asupra zonei Parcului Vicol până la intrarea în stațiune dinspre Gară, dar și asupra Munților Cernei și Munții Mehedinți.

„Pentru noi e o minune și ne bucurăm că a venit Domnul Iisus Hristos la noi la poartă!”, ne-a declarat unul dintre credincioși.

„Mă bucur foarte mult că se întâmplă această sfințire și consider că prin sfințirea acestei Cruci ne exprimăm credința, ne exprimăm ce simțim în suflet!”, ne mărturisește o tînără credincioasă.

„Este un eveniment deosebit, având în vedere că până acum nu am mai participat la un asemenea eveniment, plus că Crucea arată extraordinar, am aflat că a fost făcută de un călugăr și mă bucur foarte mult că a fost amplasată aici, unde este o atmosferă și platoul cu influențe deosebite!”, ne spune un alt participant la acest eveniment.

La sfârșitul slujbei religioase, Prea Sfințitul Lucian – Episcopul Caransebeșului a declarat ăn exclusivitate pentru RADIO ROMÂNIA REȘIȚA : „Mă bucur foarte mult că familia Guran dimpreună cu ceilalți ctitori au ales acest loc pentru a ctitori aici, pe Platoul Coronini, o prea frumoasă troiță! Este foarte important că de aici, de pe Coronini, se vede foarte frumos orașul stațiune Băile Herculane și tot aici urcă foarte mulți turiști pentru a admira frumusețile naturale : Masivul Domogled, Munții Cernei și, desigur, Munții Mehedinți. De asemenea, nu cred că este nimic ăntâmplător, totul este providențial și rânduit de sus ca tocmai astăzi, la praznicul Nașterii Maicii Domnului, să binecuvântăm această troiță și, iată, prin binecuvântarea acestei troițe se sfințește și acest loc, numit Platoul Coronini de la Băile Herculane! Credem că prin amplasarea acestei troițe aici, pe Platoul Coronini, acest loc se binecuvântează, se sfințește și cei care vor urca aici se vor gândi în primul rând la biruința lui Hristos, pentru că privind la Cruce, privim pe Hristos Cel care prin moartea sa, moartea noastră a călcat-o, a omorât-o și ne-a dăruit tuturor viață veșnică!”

Paul-Sever SMADU