Cărăşenii sunt invitaţi să participe astăzi la cel mai mare curs de prim ajutor!

Cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, cărăşenii sunt invitaţi astăzi de către Crucea Roşie – filiala locală, să participe la cel mai mare curs de prim ajutor, care se va desfăşura pe parcursul a 6 ore.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice şi se referă la toate evenimentele neaşteptate care pot apărea acasă şi pot provoca răni sau deces. Înscrierile se fac pe pagina de facebook a organizaţiei. Cursul este gratuit şi va începe la ora 13.00 la sediul ONG-ului .

“Conform Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, la nivel mondial mai mulţi oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Accidentele domestice (care pot fi prevenite) reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenţiei populaţiei asupra importanţei acordării primului ajutor şi cunoaşterii modului corect în care se face acesta”, ne-a declarat directorul organizaţiei cărăşene, Alin Cica.

41 de judeţe şi 1000 de persoane sunt mobilizate pentru a învăţa tehnicile de prim ajutor.

Şi copiii pot fi instruiţi în acordarea primului ajutor, care le va permite să reacţioneze în mod eficient în situaţii de urgenţă şi să ofere asistenţă colegilor şi familiilor lor, dacă este necesar. Abilităţile de prim ajutor permit copiilor să devină mai receptivi şi să aibă o reacţie mai bună în situaţii de urgenţă. În pluş copiii învaţă mai repede în primii ani de viaţă decât în orice altă perioadă a vieţii. Furnizarea cursurilor de prim ajutor pentru copii la o vârstă timpurie va contribui la construirea bazei de cunoştinţe pentru deprinderi de prim ajutor pe care şi le pot aminti în viitor.

Cursurile de prim ajutor au acoperire naţională şi certificare europeană!

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles