[FOTO] Marius Tudor: Actorii Teatrului de Vest îşi aşteaptă spectatorii la „Căsuţa lor”!

227

La Teatrul de Vest din Reșița a avut loc astăzi o conferință de presă organizată de directorul interimar, Marius Tudor și directorul artistic, Dan Mirea.

Actorii au o misiune a lor, asta și-au dorit să facă

 Marius Tudor a declarat:

„Cât ține mandatul meu, până în noiembrie, nu știu dacă vom reuși să punem în scenă un nou spectacol, dar probabil pe viitor… intenții sunt, să sperăm că le vom și concretiza.Nu cred că problemele noastre vor afecta și performanțele artistice ale colegilor noștri.Sunt probleme, cred în fiecare instituție, cred că și predecesorii mei s-au confruntat cu probleme, poate, mai mari, nu neapărat cu problemele cu care mă confrunt eu. Nu vor avea impact asupra prestației artistice. Actorii au o misiune a lor, asta și-au dorit să facă.Într-adevăr există o suferință prin prisma faptului că instituția în care noi ne desfășurăm activitatea, Căsuța noastră, așa cum o numim noi, este într-o mică problemă…dar care poate fi depășită, așteptăm noul director, sperăm ,fiind și el tot un om de teatru, sperăm că are soluții. Noi nu putem să facem altceva decât să îi asigurăm următorului  director o atmosferă cât mai caldă, să vină să se apuce de lucru. Îi asigurăm pe spectatori că teatrul reșițean va fi întotdeauna lângă ei”.

Dan Mirea a completat:

„Îmi doresc să rămân în acest teatru, fie în această postură pe care o dețin acum, fie în calitate de actor. Împreună cu noul manager, dacă vom face o echipă bună, să ducem mai departe proiectele începute și aici mă refer la festivalul “Scena ca o stradă”, să comunicăm foarte bine, să respectăm programul teatrului și să reușim să aducem noi noi regizori pentru noi spectacole. Vom avea un nou manager, probabil o nouă optică, printr-o comunicare bună, pe care sper să o am din calitatea pe care o dețin, să reușim să ducem mai departe lucrurile pe care le-am început”.

 Duminică 10 septembrie Teatrul de Vest prezintă două spectacole:

„Croitorașul cel Viteaz”,adaptare după frații Grimm, de la  ora 11.

În seara de duminică,  spectatorii reşiţeni vor putea vedea, de la ora 19, tot  pe scena Palatului Cultural,   tragicomedia „Hipnotizatorul” de Vasilly Sigarev, traducerea şi regia Valeriu Andriuţă.

 Distribuţia: Roxana Olşanschi, Florin Ruicu, Marius Tudor.

Anca Bica Bălălău