[FOTO] Coaliția pentru Familie, filiala Caraș-Severin vă invită la conferința susținută de Dr. Pavel Chirilă, pe tema Referendumului pentru modificarea Art. 48 din Constituția României

274

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița a găzduit  o conferință de presă pe tema Referendumului pentru modificarea Art. 48 din Constituția României. Prodecanul instituției, Lavinia Popp, inițiatorul evenimentului în județul Caraș Severin împreună cu preotul Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei, sub binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de personalități culturale și  ale societății civile din Banatul de Munte, dar și cu Părintele Protopop Gheorghe Șuveți și Pall Jozsef Csaba, Canonic de Timișoara, Parohul Bisericii Romano-Catolice Maria Zăpezii, Reșița.

Evenimentul a început cu rugăciunea Tatăl nostru, iar apoi Lavinia Popp a specificat:

“Este foarte important pentru noi ca și români, fiindcă este vorba despre viitorul poporului nostru, depre viitorul generațiilor viitoare. Vorbim din punct de vedere al dezvoltării comunității umane. Noi ca și cetățeni ai acestei frumoase țări care se numește România, avem o mare responsabilitate cu ceea ce se întâmplă cu viitorul generațiilor viitoare.Dacă urmărim indicatorii statistici realizăm că vorbim despre un proces de îmbătrânire. Se preconizează, prin analize statistice că peste 100 de ani populația țării o să fie de 10 milioane  de locuitori. Acum suntem între 18 milioane și 20 de milioane.Este foarte important să ne pese. Indiferența este o boală, cea mai gravă dintre toate. Suntem aici nu pentru a judeca, suntem aici pentru a spune cât este de important acest Referendumpentru viitorul familiei românești, pentru viitorul poporului român și pentru a susține propunerea legislativă de revizuire a Constituției, a articolului 48.care spune foarte clar în momentul actual că familia reprezintă legătura liber consimțită între soți.Este foarte important ca noi ca nație să dăinuim prin tradiția noastră, a familiei românești”.

Părintele Mihai Ciucur a subliniat:

“Aș sublinia faptul că această Coaliție pentru Familie nu are nici măcar un statut juridic și reunește mai multe ONG-uri și personalități din diverse domenii de activitate.care au aderat la această inițiativă civică de schimbare a Constituției. Nu este nici pe departe vorba de un ONG și aș vrea să se înțeleagă foarte bine mesajul acesta în mediile din care veniți că nu este o inițiativă a Bisericii. O susținem evident, dar nu am vrea să se confunde cu o politică a Bisericii.Este un proiect al societății civile din România la care Biserica a răspuns pozitiv. Noi suntem parteneri în acest proiect. Vă mulțumesc că sunteți aici atât părinților de la Biserica Ortodoxă și Catolică, dar și celor de cultul neoprotestant.Vă aşteptăm la  conferința susținută de Dr. Pavel Chirilă, pe tema Referendumului pentru modificarea Art. 48 din Constituția României, ce  va avea loc miercuri 13 Septembrie, ora 14, la Sala Lira a Liceului de Arte “Sabin Păuța” Reșița. Un demers pentru NORMALITATE și FIRESC, al Coaliției pentru Familie, filiala Caraș-Severin. Intrarea este liberă”.

Anca Bica Bălălău